De tekst van in het Eindhovens Dagblad van 24 okt. 2018 gepubliceerd artikel.

The Oldtimers kennen het geheim: ‘Gooi schuin’

EINDHOVEN – Elke dinsdagmiddag zijn ze er te vinden bij Megabowling in Woensel.  Van de ‘snotneuzen’ tot de negentigplussers van Bowlingclub The Oldtimers.

Onze correspondente Karin Rosendaal   Eindhovens Dagblad 24-10-2018

Als wij een spare gooien, tien pins omgooien in twee beurten, dan laten wij dat goed horen”, zegt Marijke Wijnands (73). „In eerste instantie komen wij voor het bowlen, maar we maken veel plezier en pret, we lachen veel.”

Het team van Wijnands bestaat vandaag uit Harry Verhoeven (65) en Bep Kriele (73). Allen lid van bowlingclub The Oldtimers. Iedere dinsdagmiddag bowlen The Oldtimers van 13.30 tot 15.00 in de Megabowling op de Vijfkamplaan in Eindhoven Noord.

The Oldtimers is een club voor 55-plussers. Verhoeven: „lk ben een van de ‘snotneuzen’. lk ben met vervroegd pensioen. Onze wedstrijdleider Ad van Falier heeft gevraagd of ik niet een keer op proef wilde meespelen. lk ben gebleven, het is heel leuk. We hebben een humoristisch team, maar er wordt serieus gebowld.”

The Oldtimers bestaan al sinds 1983. Ooit begonnen vanuit Philips bij de bowlingbanen bij de Blauwe Lotus op de Limburglaan. Inmiddels bowlen ze al jaren bij de Megabowling in Woensel-noord. Wedstrijdleider Ad van Falier: „Het is een enthousiaste groep met hechte teams. We spelen van september tot en met mei. Daarna is het te warm en gaat ook iedereen op vakantie. Er zijn vijf periodes van zeven weken met iedere keer een andere winnaar. We spelen ook met een handicapregeling, zodat iedereen de kans krijgt om eens te winnen.”

Jo Wasser (92) is een van de oudere leden en is er al vanaf 1985 bij. Zij is penningmeester geweest en bowlt nog steeds. „Het bowlen gaat nog wel. Met één oog zie ik niet alles meer, maar ik gooi op gevoel. Het belangrijkste is dat ik er nog steeds bij ben.”

Opbutsen

Na vijf keer gooien staat Mien Gijsberts (73) al op 126 punten. Veruit de hoogste dagscore op dat moment. „Het gaat er hier gezellig tegenaan. We butsen mekaar op. Het is fijn om onder de mensen te zijn en het is goed voor de sociale contacten. Wie zin heeft om mee te doen, moet gewoon een keer komen kijken. Er wordt een leuk team voor je uitgezocht en je wordt goed in de groep opgenomen.” En of Gijsberts een tip kan geven hoe ze aan zo’n hoge score komt? Lachend: „Niet recht, maar schuin gooien naar het

midden toe.”

Van Falier: „We kunnen wel weer jong bloed gebruiken. Bowlen is moeilijker dan gedacht. Je moet vastheid krijgen om op de juiste manier te gooien.”

Voor wie interesse heeft, kan zich opgeven bij Ad van Falier tel. 06-22015771 of e-mail falier@chello.nl of langsgaan op een dinsdagmiddag. Vanaf 13.00 uur zijn er leden aanwezig. Iedereen kan direct mee bowlen en daarna beslissen om lid te worden.


De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

 is vanaf 25 mei 2018 van kracht. De AVG geldt voor elke organisatie in de EU die persoonsgegevens verwerkt van EU-burgers. Organisaties hebben meer plichten bij gegevensverwerking dan voorheen. Ook krijgt u door de wet meer privacy rechten.

Wat verandert er voor u?

AVG geeft burgers meer rechten over hun gegevens. Dat is belangrijk in dit digitale tijdperk. Onder de nieuwe verordening heeft u recht op inzage, recht op wissen van gegevens, recht op beperking van de verwerking, recht op overdraagbaarheid van gegevens en recht van bezwaar.

Wat betekent de AVG voor Bowlingclub “The Oldtimers”?

Om voor u dat op de juiste wijze te doen, is gebruik van persoonlijke gegevens noodzakelijk. De Bowlingclub maakt duidelijk welke persoonsgegevens over u verwerkt worden. Bijvoorbeeld persoonlijke gegevens als uw woonadres, geboortedatum, uw telefoonnummer, uw e-mailadres en uw scores die u wekelijks behaalt.

Meer administratie.

Het is belangrijk dat gegevens bij ons in veilige handen zijn. Afspraken over hoe we veiligheid van gegevens borgen zijn dus gemaakt. U kunt op de website van onze bowlingclub lezen welke gegevens wij van u verzamelen, bewaren en gebruiken.

27 augustus 2018


Groepsfoto van de Bowlingclub “The Oldtimers”

Oktober 2017


16 januari 2018 werd ons actief lid Nico van Alphen 98 jaar.